Vad kan min sjukdomskänsla bero på?

Hej!

Jag är 52 år, 53 i sommar. Jag kan till och från känna mig oerhört trött, få väldiga s k “sjunk” samt få som sjukdomskänsla i hela kroppen. Just sjukdomskänslan går över ofta på någon dag eller så, men det känns verkligen som att jag är på gång att bli förkyld eller flunsan, men vipps så är det borta. Kan det hänga ihop med klimakteriet undrar jag? Jag använder hormonplåster sedan oktober och tycker det har hjälp mot vallningarna i alla fall och viss del sömnen också.

Jag ser fram emot ditt svar!

Tack!

______________________________________________________________________________________________________

Hej!

Vad skönt att höra att hormonplåstret har hjälpt för dina vallningar och att din sömn har förbättrats lite grand. Nu har det gått ungefär ett halvår sedan du började med dina plåster. Har du varit på ett uppföljningsbesök sedan dess? Annars tycker jag att det är dags att du bokar en tid hos din läkare för att utvärdera din hormonbehandling. Du beskriver också att du har en sjukdomskänsla i kroppen som kommer och går. Visst kan det vara symtom på klimakteriet, men det vore bra om det görs ytterligare utredning av din sjukdomskänsla så att det inte är något annat bakomliggande, bland annat bör prover på din sköldkörtel tas.

Hälsningar

Lotta Hasselberg, Barnmorska