Tina hjälper kvinnor i klimakteriet att njuta

I mitten av 00-talet lämnade Tina Hagelin ett tryggt och välbetalt arbete inom IT-branschen för att starta butiken “Pistill” på Drottninggatan i Stockholm.

Tinas mål var att skapa en oas för framför allt kvinnor och erbjuda produkter som kunde främja deras hälsa och inre välbefinnande. Men också att vara en inspirationskälla för ökad sensualitet och välbefinnande och att erbjuda kvalitetsprodukter som leder till ökad njutning.

– Mitt mål har hela tiden varit att få kvinnor i alla åldrar att känna mer kärlek till sig själv, förklarar Tina när vi sätter oss ned i den inbjudande röda soffan i butiken.

Lusten finns kvar hela livet

Den sexuella lusten och viljan att vara nära sin partner upphör ju inte bara för att man blir äldre och många människor har ett aktivt samliv långt upp i 90-årsåldern. Men Tina träffar ofta kvinnor där sexlivet har påverkats negativt av både den psykiska och fysiska ohälsan i och med den stigande åldern.

Under och efter klimakteriet kan kroppen förändras och man kan behöva olika hjälpmedel för att hitta nya vägar till njutning och inre välbefinnande. Detta är något som Tina med sin butik hoppas kunna hjälpa till med.

– Lusten och känslorna finns ju fortfarande där men ibland kan man kanske behöva lite starthjälp menar Tina. Man håller sig dessutom ofta mer alert och friskare om man har ett aktivt sexliv.

Peppar kunderna

Att träffa nöjda kunder som kommer tillbaka år efter år gör att hon fortfarande går till jobbet varje dag och känner en stor glädje.

– Häromveckan träffade jag en 70-årig kvinna som berättade att hon fått sin första orgasm i livet efter det att hon varit hos oss och köpt några speciella produkter. Det är ju fantastiskt, eller hur, ler Tina. Jag försöker ofta, när jag träffar kunder, peppa dem att det kan vara bra att lära sig att onanera. Att liksom låta sexualiteten stå på egna ben.

Många tror ju att sexliv är synonymt med samlag och att man måste ha en partner för att det ska räknas som riktigt sex.

– Men jag skulle vilja lära kvinnor i alla åldrar mer om onani. Även om man inte har en partner så finns det ju faktiskt tusentals sätt att njuta av sin egen sexualitet avslutar Tina.

Lyssna gärna på poddavsnitt 3 “Sex och den egna lusten” med Tina Hagelin

Vill du veta mer om butiken och sexhjälpmedel, besök Pistills hemsida här.

Tina
Starthjälp