Separata sovrum, mot konventionen?

Jag har nog alltid tänkt att det är ett misslyckande med skilda sovrum i en relation, fram tills nu. Jag älskar mitt egna rum.
“Även om jag villigt erkänner att i min föreställningsvärd så ser det absolut bättre ut för omvärlden med en stor härlig fluffig säng, helst med ett dubbeltäcke i. Tvåsamheten manifesterad. Fast när klimakteriet blev en del av mitt liv så började jag svettas kopiöst på nätterna.
Jag sov oroligt och vaknade ofta. Min partner och jag hade plötsligt helt olika uppfattningar om vad en behaglig temperatur i sovrummet låg på. Vilket resulterade i att det uppstod ständiga konflikter. Lusten till sex och närhet minskade drastiskt för oss båda, av naturliga skäl.

Så jag började sova i arbetsrummet, det blev en stor lättnad för mig. Att inte behöva kompromissa, och slippa ta hänsyn. Sömnen blev så mycket bättre. Jag släppte taget om bilden av det perfekta paret i det gemensamma rofyllda sovrummet.

Den nattliga närheten är egentligen ingenting som jag saknar och sexet det upplever jag som roligare nu, när det inte sker så slentrianmässigt. Så om man har möjlighet kan jag verkligen rekommendera separata sovrum mot sömn/klimakteriebesvär.  Glöm alla konventioner, det är mitt tips!”
Charlotte i Sollentuna
Sömn sexliv klimakteriet
Till toppen