I klimakteriet kanske sexlivet inte fungerar lika bra som det gjort tidigare. Om du har en partner är det bra att prata om de förändringar du går igenom och hur det känns. Här kan du läsa om sex & samlevnad under klimakteriet.

Lustpaket från butiken Pistill

Pistill + Klimakterieportalen = SANT – Lustpaket till rabatterat pris!

Klimakterieportalen inleder nu ett samarbete med Pistill för att främja kvinnors sexuella hälsa. Lagom till sommaren lanserar vi Klimakterieportalens rabatterade ”Lustpaket”. Vår förhoppning är att många ska kunna njuta extra mycket under sin semester, antingen tillsammans med en partner eller på egen hand.

flera hjärtan sexliv

Majoriteten av kvinnor i klimakteriet är missnöjda med sitt sexliv

En ny, stor undersökning visar att 64 procent av kvinnor över 50 inte har ett frekvent sexliv och att majoriteten av dessa kvinnor är missnöjda med situationen.

Pistills grundare

Tina hjälper kvinnor i klimakteriet att njuta

I mitten av 00-talet lämnade Tina Hagelin ett tryggt och välbetalt arbete inom IT-branschen för att starta butiken “Pistill” på Drottninggatan i Stockholm.

två personer kysser varandra

Vad händer med sexlivet efter klimakteriet?

Förr sågs det som en sanning att kvinnors sexualitet förväntades ta slut efter klimakteriet men idag vet vi att det är en myt. De flesta äldre kvinnor fortsätter att ha sex och njuter av det trots att fertiliteten är över, eller kanske tack vare detta.

sexlivet i klimakteriet

Hur påverkar klimakteriet kvinnors sexualitet?

Sex handlar inte endast om hormoner och förmågan att tända kvarstår långt upp i åren. En del kanske upplever att lusten sänks och att sexlivet får sig en liten törn även om behovet av närhet och intimitet är intakt.

preventivmedel

Hur funkar det med preventivmedel och klimakteriet?

Man vet att fertiliteten börjar minska redan i 30-årsåldern och att det är väldigt liten risk att bli gravid efter 45-års ålder. Men helt säker kan man inte vara förrän efter menopaus.