Mina ägg håller på att ta slut…

Jag tillhör själv de kvinnor där äggen faktiskt håller på att ta slut. Allt som handlar om detta ämne, klimakteriet, är jag särskilt intresserad av.

Och framförallt nu, när jag själv är på väg dit. Jag är glad och tacksam för initiativ som Klimakterieportalen. Så fantastiskt för mig och så rätt i tiden. Det är precis vad jag behöver just nu. Med denna lilla skrivelse vill jag uttrycka lite ödmjukhet över att få vara med om det intressanta kroppsliga och mentala fenomen som pågår inom mig.

Men jag känner också med alla kvinnor som uttrycker ilska och besvikelse över att ingen förberett dem på de fysiska förändringar som sker när mensen försvinner. Och allt vad det innebär. Eller de existentiella frågor som väcks när fertilitetens tid är förbi. ”Nu kan jag inte få barn längre”. Sorg, men även känslor av större frihet och trygghet. ”Nu slipper jag preventivmedel”. Inte så ängsligt som tidigare.

Jag är stärkt i min självkänsla och vågar ta större plats nu än tidigare. Bara det är magiskt!

Det här är precis vad som behövs, mer ljus på klimakteriet!

Karin i Stockholm