Min lust till livet kom tillbaka när jag träffade Elin

“Jag har alltid känt en saknad efter något. Om inte hormonerna hade skapat ett så totalt kaos i mitt liv så hade jag antagligen inte sökt hjälp och kommit till insikt vad jag verkligen ville.” Det berättar Kristine i Kalmar

Jag växte upp i en liten ort i Småland och var ung när jag fick barn tillsammans med min tonårskärlek. Familjen och arbetet upptog hela mitt liv. Men det fanns ständigt en djup saknad efter något som för mig kändes onåbart.

När jag kom in i klimakteriet var mina barn redan vuxna och jag var skild sedan en tid tillbaka. Mina besvär kom smygande…

Men tillslut mådde jag så dåligt att jag började fundera över existentiella frågor och vad som var meningen med mitt liv. Jag kände mig förvirrad och visste inte vad som berodde på mina hormoner eller annat…

Jag kom i kontakt med en psykoterapeut som hjälpte mig att sortera mina tankar och få tillbaka struktur i mitt liv. Mina innersta känslor hade jag systematiskt trängt undan genom åren och inte själv unnat mig att leva fullt ut. För det var verkligen så jag kände när jag bestämde mig för att vara ärlig mot mig själv. Det tog nog egentligen alldeles för lång tid att komma till den insikten och att våga ta steget.

Nu i efterhand kan jag se att klimakteriet nog blev avgörande för mitt handlande. Om inte hormonerna hade skapat ett så totalt kaos i mitt liv så hade jag kanske inte sökt hjälp och kommit till insikt vad jag verkligen vill med mitt liv.

Idag är jag 57 och lever med Elin, min stora kärlek och soulmate. Kom ihåg att det aldrig är försent att sluta ljuga för sig själv och för andra!

kvinnlig kärlek i klimakteriet