Min fru döpte om klimatanläggningen i bilen till klimakterieanläggningen

Att åka på bilsemester samtidigt som man har stora problem med vallningar kan bli en prövning för relationen. Läs Yvonnes berättelse 

För sju år sen, en tid innan jag skulle fylla 52, så började min mens att förändras. Från att alltid haft helt regelbunden mens började den nu hatta hit och dit. Vissa månader kunde den vara väldigt sparsam och sen hoppa över flera veckor. Sen kunde det helt plötsligt komma enormt stora blödningar. Jag liksom blödde igen allt. Kunde stå och vänta på bussen när jag kände hur blodet bara rann nerför benen. Efter något år med dessa oregelbundna och oförutsägbara blödningar slutade de helt. Men då började de helt otroligt jobbiga vallningarna att komma istället… Den sommaren som jag hade det som jobbigast med vallningarna åkte jag och min fru på bilsemester i södra Europa (min fru hade för övrigt bara glidit igenom sitt klimakterium helt symtomfritt och kunde inte alls förstå mina problem). För att jag överhuvudtaget skulle klara av bilsemestern var jag tvungen att ha bilens air condition på kallaste inställningen. Jag njöt och min fru frös. Efter det döpte hon om klimatanläggningen i bilen till klimakterieanläggningen.

Yvonne i Malmö

Till toppen