Mia Lundin skriver ny bok om klimakteriet

I sin nya bok , "Vägen till hormonell balans", som släpps i dagarna, skriver specialistsjuksköterskan Mia Lundin om hjärnkoll, sexlust och välmående genom klimakteriet.

Klimakteriet är den period i livet då kvinnans östrogenproduktion gradvis minskar. För de allra flesta kvinnor medför detta påtagliga förändringar i kroppen, såväl fysiskt som mentalt och det kan vara en mycket tuff tid att ta sig igenom. Mia Lundin är specialistsjuksköterska inom gynekologi och obstetrik och har sedan 1989 arbetat med behandling av olika hormonella förändringar och obalanser som PMS, förklimakteriet, klimakteriet, och förlossningsdepressioner.

I sin nya bok delar Mia Lundin med sig av sina kunskaper i detta viktiga – men i mångt och mycket snåriga – ämne. Hon berättar pedagogiskt och i detalj vad som händer med den hormonella balansen i kroppen, och varför kvinnor mår som de gör när de närmar sig, eller är mitt inne i, klimakteriet.

”Hjälp! Jag känner inte igen mig själv längre! Från att varit en hyfsat driftig och snabbtänkt person känner jag mig nu som en trött och glömsk gamling.” Detta är bara ett av tusentals liknande nödrop riktade till Mia Lundin och som hon tar avstamp i sin bok. Men det finns effektiv hjälp att få för återställa den hormonella balansen och få tillbaka till både hälsa och välbefinnande. Och den hjälpen vill nu Mia Lundin förmedla till alla kvinnor med sin nya bok.

Fakta Mia Lundin:

Mia Lundin bodde många år i Kalifornien och drev där sin egen klinik The Center for Hormonal & Nutritional Balance Inc i 18 år. Hon driver idag kliniken Her Care utanför Stockholm och föreläser och utbildar i frågor rörande kvinnohälsa och hormoner. Hon har även skrivit boken ”Kaos i kvinnohjärnan”. Boken gavs först ut i USA (titel “Female brain gone insane”) och utsågs där av National Health Information Awards till ”Nationens bästa hälsoinformation till allmänheten”. Tillsammans med Ulrika Davidsson gav hon 2016 ut boken “Mat för hormonell balans”. Hennes nya bok “Vägen till hormonell balans” släpps den 27 december 2019.

Mia Lundin
Mia Lundin
Foto: Andreas von Gegerfelt