Menocore – vår tid är nu!

Stilen Menocore är enkla vita skjortor i ekologisk bomull, vida linnebyxor och sandaler. Sköna, lätta sommarkläder. Avslappnat, tidlöst och stilrent. Kläder i naturliga material och färger. Och en stråhatt som skyddar mot solen.

För en tid sedan skrevs det om stilarna Normcore och Mysticore. Modet kommer och går och en trend som har seglat upp det senaste året är Menocore . Begreppet kommer från det amerikanska ordet menopaus (den sista mensen) + core.

En stil som numera uppskattas av även kvinnor med många år kvar till medelåldern och klimakteriet. Det är snyggt bekvämt och praktiskt. Kläderna visar en känsla av frihet. En livsstil utan bekymmer, nära naturen och långt bort från all prestation, stress och deadlines.

Modet speglar ofta en allmän längtan. Kanske en reaktion på sexualiseringen av kvinnorollen och en revansch för äldre kvinnor. Vi närmar oss en tid där vårt värde inte nödvändigtvis avgörs av den manliga blicken. Menocore signalerar till omvärlden  “jag gör det jag känner för!”.

Läs mer om Stockholms bästa second hand här.

kvinnor vita skjortor hattar
Till toppen