Lustfylld och inspirerande träning på temahelg om klimakteriet

Christina Bergman är antropologen, entreprenören och folkbildaren som brinner för kvinnors hälsa och som därför grundat Klimakterieklubben. Tillsammans med Ann-Britt Edlund och hennes företag Hälsoveteranen, planerar de nu för en mängd spännande och hälsofrämjande aktiviteter för kvinnor framöver.
ANNONSSAMARBETE MED KLIMAKTERIEKLUBBEN OCH HÄLSOVETERANEN

– Jag befinner mig mitt i livet och är van att bedriva projekt inom folkbildning och internationellt utvecklingssamarbete. Efter många år som fastanställd sa jag nyligen upp mig till förmån för annat i livet. Kvinnors välbefinnande ligger mig mycket varmt om hjärtat och därför drar jag nu igång en ny folkrörelse för kvinnor mitt i livet med fokus på klimakteriet, förklarar Christina.

Även Ann-Britt Edlund har en bakgrund som entreprenör, men också som hälsoinspiratör och försäljare, och hon grundade nyligen företaget Hälsoveteranen för att få en möjlighet att arbeta med hälsofrämjande aktiviteter för kvinnor mitt i livet.

– Jag älskar människor och brinner för mogna kvinnors hälsa och det känns därför naturligt att kanalisera mitt engagemang för att försöka förbättra mogna kvinnors livskvalité, berättar Ann-Britt.

Och redan om en knapp månad – på självaste Internationella Klimakteriedagen den 18 oktober – är det dags för det första stora arrangemanget, då Klimakterieklubben och Hälsoveteranen anordnar en lustfylld Temahelg på Viskadalen Kurs & Konferens, mittemellan Borås och Göteborg.

– Träning ska vara enkelt, inspirerande och lustfylld! Vårt fokus denna helg är inspirerande föreläsningar och träningspass. Och med vårt fantastiska program och våra duktiga instruktörer är jag säker på att energi, glädje, skratt, nya lärdomar och hög igenkänningsfaktor kommer att prägla hela helgen, säger Christina.

Träningen under Temahelgen är anpassad för kvinnor som är intresserade av att lära sig mer om klimakteriet, är på väg in i det eller redan är där.

– Vi vill särskilt lyfta fram bäckenbottenträning och bäckenbottenskonsam styrketräning som är oerhört viktigt för kvinnor men som tyvärr inte är så vanligt förekommande. Men det kommer också att erbjudas löparskola, yinyoga, meditation och föreläsningar om kost, förklarar Ann-Britt.

Och Temahelgen är bara början för Klimakterieklubbens och Hälsoveteranens arbete med att verka för kvinnors välmående och hälsa.

– Vi har en mängd olika idéer på gång och bland annat håller vi tillsammans just nu på att planera för en hel veckas resa utomlands under våren 2020 – allt med fokus på klimakteriet och kvinnohälsa, berättar Christina avslutningsvis.

Läs allt om Klimakterieklubbens och Hälsoveteranens kommande Temahelg här:

https://xn--a-folkhgskolorna-swb.se/temahelg-om-klimakteriet/

två kvinnor lustfylld träning
Christina Bergman och Ann-Britt Edlund
Till toppen