Klimakterieportalen firar ett år!

För ett år sedan lanserade vi - fyra kvinnor mitt i livet - sajten Klimakterieportalen. Och även om vi anade att det fanns ett stort sug efter saklig och opartisk information om klimakteriet, kunde vi aldrig ha trott att vi skulle få detta gensvar! Vi struntar därför nu helt hämningslöst i jantelagen och utser oss själva till Månadens KlimakterieKvinnor.

Vår utgångspunkt när vi startade Klimakterieportalen var att det talades alltför lite om klimakteriet! Alla kvinnor går igenom klimakteriet och hela 75 procent upplever någon form av besvär. Många vet inte vad som händer i kroppen och vilka alternativ till hjälp och vård som finns. Det finns en stor okunskap kring klimakteriet som bidrar till mycket onödig oro, besvär och feldiagnoser. Det ville vi ändra på!

På Klimakterieportalen kan du hitta all information du behöver om klimakteriet. Här kan du lyssna på vår podcast KlimakterieKoll, ta del av forskningsrapporter och mejla in frågor som rör klimakteriet. Du hittar tips och inspiration kring såväl kost, träning och hälsa som kultur. Tillsammans ville vi skapa vi en mötesplats där vi kan dela erfarenheter och få tillgång till forskning och vetenskap, om vad som händer i oss och hur vi på bästa sätt kan förhålla oss till våra kroppar.

Alla kontakter med er fantastiska kvinnor – era frågor, berättelser och alla era erfarenheter om klimakteriet – det har varit en underbar och spännande resa med Klimakterieportalen hittills! Och det peppar oss att fortsätta vårt arbete med att sprida saklig kunskap och viktig information om allt som drabbar, påverkar och händer kvinnor som står inför – eller redan är i – klimakteriet.

Kontakta oss gärna på info@klimakterieportalen.se om du har något spännande att berätta, vill dela dina erfarenheter om just ditt klimakterium eller om du vill samarbeta med oss på ett eller annat sätt. Tillsammans hjälper vi varandra att göra denna tid i livet så bra som möjligt!

Varma hösthälsningar från Anette, Anna, Ninni och Lotta på Klimakterieportalen

Klimakterieportalen fyra kvinnor
Ovan från vänster: Anette, Anna, Ninni och Lotta