Kända kvinnor skriver om klimakteriet

Från att det tidigare inte funnits särskilt mycket litteratur om klimakteriet och hur det påverkar den medelålders kvinnan, kom det under hösten en hel del böcker. Och nu är det snart dags igen!

Klimakteriet och menopausen är något som alla kvinnor har upplevt eller kommer att uppleva. Många tänker kanske på vallningar, humörsvängningar och att chansen, eller risken, att få barn därefter är obefintliga. Men i övrigt talas det ganska sällan om vad det egentligen innebär. Det var utgångspunkten för boken “Klimakteriet”, som kommer ut i handeln inom kort.

Upplevelsen av klimakteriet kan skilja sig åt drastiskt från person till person och i den här antologin skriver ett antal kända kvinnor om sina erfarenheter av klimakteriet både positiva och negativa. Berättelserna handlar inte så mycket om det fysiska, utan snarare om tankar och funderingar kring åldrande, kropp och vad det är att vara kvinna på 2000-talet.

Medverkande är bland andra Åsa Moberg, Gudrun Schyman, Agnes Wold, Astrid Assefa, Åsa Beckman, Annika Lantz, Sara Kadefors, Gunilla Pontén och Unni Drougge.

Ny bok klimakteriet