Jag hatar denna klimakteriekärring som tagit över min kropp och själ!

Det har gått ett och ett halvt år sedan Diana formligen knuffades in i klimakteriet och hon är fortfarande mer vilse än någonsin.

Jag är 51 år och sommaren 2017 slog klimakteriet undan fötterna på mig. Den formligen överföll mig bakifrån. Plötsligt var jag som besatt av en ond ande. Inget stämde med mig. Visst hade jag börjat gå upp i vikt de senaste åren. Så där smygande att en storlek på kläderna sakteliga byttes ut mot en större. I maklig takt gick jag från storlek 38 till storlek 44, chubby but still chic.

Men den sommaren, 2017, hände något jag bara hört tanter prata om, klimakteriets grand debut. Jag vaknade en dag och var vilsen i mig själv. Vems kropp var detta? Vart tog mitt glada jag vägen? Varför stank det överallt där jag var? Hur kom det sig att människor börjat skrika till varandra, istället för att prata? Varför var jag så lynnig i mitt humör? Vart kom allt ljus, ljud och dofter ifrån? Varför i helvete ömsom svettades jag som en gris och/eller frös som en nakenkatt????? Jösses, var jag gravid?

Efter att genomlidit den sommaren, som inte ens var särskilt somrig, bokade jag tid hos en kvinnoläkare. Han var saklig, utan att vara otrevlig på något sätt, och konstaterade att jag kommit in i klimakteriet. Efter undersökning och lite flera frågor sa han att allt var bara normalt med mig. Jag fick östrogentabletter utskrivna och rådet att röra mig lite mer extra än innan. Jag skyndade till apoteket och tog ett piller så fort jag betalat, och tänkte att nu blir allt bra igen. Efter tre dagar märkte jag att vallningarna avtog och att jag blev lite mer jämn i humöret. Dagarna blev till månader och jag väntade fortfarande på att jag skulle bli mig själv igen.

Nu har det gått ett och ett halvt år sedan jag klev in i….hmmm…näää knuffades in i mitt klimakterium och jag är mer vilse än någonsin. Av allt läkaren sa så satte sig orden ”allt är bara normalt med dig” fast i mitt huvud. NORMALT….NORMALT….det är fan inte något som är normalt med mig. Allt är helt jävla uppfuckat!!!!!! Jag hatar denna klimakteriekärring som tagit över min kropp och själ. Jag är inte redo för detta! Jag är inte en tant! JAG VILL VERKLIGEN INTE DETTA!!!

/Diana Lobell