“Jag är så ledsen”

Det kom ett mejl till redaktionen som berörde oss mycket. Ett mejl i vilket en av våra läsare uttrycker en stor saknad och sorg över något som är väldigt viktigt, men ibland så svårt att tala om...

“Jag är så ledsen.

Något fattas mig. Jag känner mig inte längre hel. Jag är en kvinna på 56 år. Jag är gift med en underbar man. Världens snällaste. En av de bästa jag vet. Men vi har inget sexliv längre. Han kan inte. Vill inte. Och jag sörjer. För jag vill. Jag vill inte att det ska vara slut. Jag vill ha närhet. Ömhet. Jag vill knulla. Jag vill bli påsatt. Älska. Känna mig åtrådd. Känna samhörighet. Åtrå.

Jag är så ledsen.

Och jag tänker att det är mitt fel. För att jag har gått upp i vikt. Blivit tjock. Och gammal. Fast jag tror inte att det är så. Egentligen. Men jag vet inte. Kanske skulle han kunna tända på någon annan?

Jag är så ledsen.

Jag har slutat närma mig. Jag känner mig osäker. Jag vågar inte visa att jag är sugen. Röra vid honom. För han visar aldrig att han vill ha mig nära. Vi kan ligga nära. Vi kan hålla om. Klappa om. Men inte nära som förr. När nära mer var som en känsla. Det finns ett avstånd mellan oss. Som jag känner det. Trots att jag älskar honom. Men vi är mer bara vänner nu. Jag vill inte att det ska vara så.

Jag är så ledsen.

Ska jag försöka hitta en älskare? Hur gör man det? Och vill jag det? Jag vill ha sex, men inte bara sex. Jag vill älska, jag vill ha sex med den jag älskar. Min man. Han som jag fortfarande älskar. Jag vill ha den där kombinationen av kärlek och sex. Inte bara sex. Men inte heller bara kärlek. För kärleken utan närhet, ömhet och sex blir inte den kärleken. Den blir som en ledsen kärlek. En kärlek med sorg. En kärlek med saknad.

Jag är så ledsen. Men ibland blir jag förbannad. I tankarna. På min man. För att han bara accepterar. Varför gör han ingenting? Söker hjälp. Pratar med mig om alternativ. Hjälpmedel. Varför bryr han sig inte? Jag är så ledsen. Men också så besviken.

Vad ska jag göra?”

Två nakna personer, en man och en kvinna, sitter på golvet tätt omslingrande