Disa om sorgen med ett tidigt klimakterium

Jag var först ut bland mina vänner att komma i klimakteriet och sluta menstruera och jag kände - jag vet att det kanske låter konstigt - att jag inte var en i gänget längre. Jag saknar helt enkelt min mens väldigt mycket.

– Då blev jag liksom en i gänget ler hon. Nu var jag först ut bland mina vänner att komma i klimakteriet och sluta menstruera och på samma sätt kände jag – jag vet att det kanske låter konstigt – att jag inte var en i gänget längre. Jag saknar helt enkelt min mens väldigt mycket.

Disa hade aldrig haft några problem med rikliga blödningar eller värk, utan mensen hade kommit regelbundet en gång varje månad och gjort att hon känt sig som en “riktig” kvinna.

– Och det har varit viktigt för mig. När den försvann var det som om jag förlorade en viktig del av mig själv.

Förutom sorgen över den förlorade mensen fick Disa stora problem med vallningar på natten och på grund av det fick hon svårt att sova.

– Dessutom har mina slemhinnor i slidan blivit torra och känsliga. Av en arbetskamrat fick jag tipset att börja med Remifemin (ett växtbaserat hälsokostpreparat som innehåller läkesilverax, Reds anmärkning) Och jag tycker att mina vallningar har minskat, men tyvärr består de torra slemhinnorna, berättar hon avslutningsvis.

Skicka in din berättelse