Är du i klimakteriet, har muskel- och ledbesvär och vill delta i en testpanel? Vi söker 50 kvinnor, är du en av dem?

Efter att coronapandemin tvingade oss att pausa arbetet med att utvärdera Great Earths utvalda hälsokostpreparat mot klimakteriebesvär, är vi på Klimakterieportalen nu redo att starta upp vår nya testpanel. Vi söker därför 50 kvinnor i klimakteriet - är du kanske en av dem?

I december 2019 inledde Klimakterieportalen ett samarbete med det svenska hälsokostföretaget Great Earth. Ambitionen var att tillsammans arbeta för att främja kvinnors välbefinnande genom egenvård. 

Tanken var att vi redan under våren 2020 skulle komma igång med en testpanel för att utvärdera specifikt utvalda produkter, men dessvärre var vi tvungna att pausa när coronapandemin bröt ut. Nu är vi åter redo och planerar att dra igång den första testpanelen. Vi söker därför deltagare som är i klimakteriet och har besvär från muskler och leder.

För att kunna delta i vår testpanel behöver du uppfylla följande kriterier:

  • Pågående muskel- och ledbesvär som debuterat i samband med klimakteriet

  • Fullt frisk och inga tidigare sjukdomar som gör att intag av hälsokostpreparat inte är medicinskt lämpligt

  • Inte stå på några mediciner vars effekt kan påverkas av hälsokostpreparat

  • Oregelbunden mens eller passerat menopaus

  • 45 – 60 år

  • Inte stå på någon hormonbehandling (lokal östrogenbehandling går bra)

  • Inte ta några andra hälsokostpreparat under testperioden

Om detta stämmer in på dig och du är intresserad av att delta i vår testpanel är du välkommen att anmäla dig på klimakterieportalen.se 

 Observera att det endast finns 50 platser, så först till kvarn gäller…

 

Vanliga frågor kring deltagandet i testpanelen

Vad innebär det att vara med i testpanelen? Din medverkan i testpanelen innebär att du under en sexmånadersperiod förses med Great Earths hälsokostpreparat specifikt utvalda för muskler och leder.

Vad blir mitt åtagande? Innan du börjar att ta de utvalda hälsokostpreparaten vill vi att du fyller i ett formulär där du får göra en självskattning av dina muskel- och ledbesvär. Efter ytterligare tre och sex månader kommer du att få fylla i ett likadant självskattningsformulär igen för att vi ska kunna ta del av dina subjektiva upplevelser av hälsokostpreparaten.

Får jag någon ersättning för att vara med? Det utgår ingen ekonomisk ersättning till dig som deltar, däremot kommer alla hälsokostpreparat att vara kostnadsfria under testperioden. Att delta i testpanelen är frivilligt och du som deltagare kan när som helst avsluta din medverkan. 

Till toppen