Anti-depp-medicinen hjälpte mig!

Efter genomgången bröstcancer fick Lena inte ta hormoner för sina klimakteriebesvär. Hon fick istället oväntad hjälp av ett annat läkemedel. Läs hennes berättelse här.

Jag hade bröstcancer för 10 år sedan och får inte ha någon hormonbehandling säger min doktor. Men för två år sen fick jag helt enkelt nog av allt svettande och vallande. Jag gick till vårdcentralen och sa att “nu reser jag mig inte upp från den här stolen innan ni ger mig något för mina vallningar”. Ska också säga att jag testat allt i hälsokostväg, akupunktur och f-n och hans moster. Men ingenting hjälper. Nåja, eftersom jag vägrade att resa på mig innan jag fått nåt recept med mig, blev det en väldig aktivitet på vårdcentralen (för vilken vårdcentral vill ha en fastkedjad 52-åring sittandes i väntrummet liksom) och där fanns en doktor som var väldigt intresserad av att hjälpa mig. Han föreslog SSRI. Va? Anti-depp? Jag är inte deprimerad sa jag. Jag har vallningar och svettningar. Jaja, men man kan använda ett läkemedel till annat än vad som var meningen när man framställde det från början, sa han då. Till exempel används magsårsmedicin vid aborter fick jag lära mig. Okej då, jag provar väl då. Och tänk, vallningarna försvann. Jag mår helt enkelt toppen. Så mitt råd till alla kvinnor som inte vill prova SSRI när inget annat hjälper. Testa! Gör det!!! 

Lena 54 år i Finspång

Till toppen